Stoofvlees tajine

Deze tajine is misschien een beetje anders dan je gewend bent. Dit keer laten we de aardappels, wortels, courgette en andere groenten even voor wat het is. Deze stoofvlees tajine is voor iedereen die dol is op lekker mals, goed gekruid vlees. En ookal is deze tajine net wat anders, vergeten we natuurlijk niet de koriander niet. Die hoort en nu eenmaal echt bij!

Het voorbereiden van de tajine duurt niet zo lang. In uiterlijk 20 minuten kun je iets anders in huis doen terwijl je maaltijd aan het sudderen is. Zorg er dus wel voor dat je op tijd begint, want het duur wel 3 à 4 uur om het vlees zo heerlijk mals te krijgen. Maar het wachten is het zeker waard!

 

Stoofvlees tajine
Stoofvlees tajine
Recept Afdrukken
Stoofvlees tajine
Stoofvlees tajine
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Begin met het in blokjes snijden van het vlees.
  2. Meng alle kruiden door elkaar en verdeel deze over het vlees.
  3. Giet een grote scheut olijfolie in de tajine en verhit deze. Wanner de olie goed warm is bak je het vlees hier zo'n 5 minuten in.
  4. Voeg de gesneden ui toe en bak deze samen met het vlees nogmaals 5 minuten.
  5. Voeg nu 400 ml bouillon toe (bewaar de rest). Roer alles goed door elkaar en laat de tajine sudderen op laag vuur met de deksel erop gedurende 3 à 4 uur.
  6. Kijk af en toe of het vlees niet te droog wordt. Is dat wel het geval, voeg dat een scheutje bouillon toe. Is de tajine te vochtig? Dan kun je hem even zonder deksel laten sudderen.
  7. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  8. Serveer de heerlijke stoofvlees tajine en strooi er de fijngehakte koriander over.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *