Stoofvlees tajine

Deze tajine is misschien een beetje anders dan je gewend bent. Dit keer laten we de aardappels, wortels, courgette en andere groenten even voor wat het is. Deze stoofvlees tajine is voor iedereen die dol is op lekker mals, goed gekruid vlees. En ookal is deze tajine net wat anders, vergeten we natuurlijk niet de koriander niet. Die hoort en nu eenmaal echt bij!

Het voorbereiden van de tajine duurt niet zo lang. In uiterlijk 20 minuten kun je iets anders in huis doen terwijl je maaltijd aan het sudderen is. Zorg er dus wel voor dat je op tijd begint, want het duur wel 3 à 4 uur om het vlees zo heerlijk mals te krijgen. Maar het wachten is het zeker waard!

 

Stoofvlees tajine
Stoofvlees tajine
Recept Afdrukken
Stoofvlees tajine
Stoofvlees tajine
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Begin met het in blokjes snijden van het vlees.
  2. Meng alle kruiden door elkaar en verdeel deze over het vlees.
  3. Giet een grote scheut olijfolie in de tajine en verhit deze. Wanner de olie goed warm is bak je het vlees hier zo'n 5 minuten in.
  4. Voeg de gesneden ui toe en bak deze samen met het vlees nogmaals 5 minuten.
  5. Voeg nu 400 ml bouillon toe (bewaar de rest). Roer alles goed door elkaar en laat de tajine sudderen op laag vuur met de deksel erop gedurende 3 à 4 uur.
  6. Kijk af en toe of het vlees niet te droog wordt. Is dat wel het geval, voeg dat een scheutje bouillon toe. Is de tajine te vochtig? Dan kun je hem even zonder deksel laten sudderen.
  7. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  8. Serveer de heerlijke stoofvlees tajine en strooi er de fijngehakte koriander over.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kiptajine met ui en ingelegde citroen

Deze heerlijke kiptajine met ui heeft een zeer verassende smaak. Als je naar de ingrediënten kijkt zie je dat we rode ui gebruiken. De smaak hiervan is wat anders dan die van de ‘gewone’ ui. Ook geeft de ingelegde citroen een verassend effect aan het gerecht.

De kip neemt de smaak op van alle heerlijke kruiden en van de citroen. Hierdoor krijg je smaakvol maar ook erg mals vlees, het grote voordeel van de tajine.

Met vers gebakken brood maak je de maaltijd helemaal compleet.

Voor de kip liefhebbers staan er nog meer lekkere recepten op deze site, zoals deze tajine.

Eet smakelijk!

 

 

Kiptajine
Kiptajine met ui
Recept Afdrukken
Kiptajine
Kiptajine met ui
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de olijfolie in de tajine.
  2. Leg de stukken kip erin, en voeg de ui (gesneden) en de knoflook toe.
  3. Bestrooi dit alles met de gember, zwarte peper, kurkuma en het zout. Nu kun je je tajine 20 minuten op een laag vuurtje laten staan, natuurlijk met de deksel erop.
  4. Indien nodig kun je een beetje water toevoegen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng alles aan de kook.
  5. Nu laat je je tajine nog eens 45 minuten zacht stoven. Roer wel af en toe alle ingrediënten goed door elkaar.
  6. Voeg nu de olijven, de peterselie en de citroen (in stuken gesneden) toe. Dit laat je nog eens 20 minuten sudderen.
  7. Check of de kip gaar is, en genieten maar van je heerlijke kiptajine!
    Kiptajine met ui en olijven
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met zoete aardappelen en olijven

Dit is een tajine met smakelijk lamsvlees en zoete aardappelen. Samen met de sterkte van de ui krijg je een heerlijke harmonie tussen de scherpe en zoete smaken.

Wil je een extra pittige tajine? Dan kun je natuurlijk een paar kleine rode pepertjes toevoegen. Het pittige van de pepertjes smaakt erg lekker bij het zachte en zoete van de aardappelen.

Er is genoeg voor iedereen!

Zoals je kunt zien gebruiken we voor deze tajine 1 kilogram lamsvlees, hiermee heb je dus genoeg voor het hele gezin. Dat wordt een hele gezellige maaltijd!

Ben je ook zo dol op aardappelen? Dan zul je deze tajine ook wel lekker vinden!

tajine met zoete aardappelen
Tajine met zoete aardappelen en olijven
Recept Afdrukken
tajine met zoete aardappelen
Tajine met zoete aardappelen en olijven
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Begin met het schillen van de zoete aardappelen en het in stukken snijden van je lamsvlees. Verhit ondertussen de olie in de tajine.
  2. Meng de kruiden en smeer dit mengsel over blokjes lamsvlees.
  3. Snijd nu ook de uien en tomaten.
  4. Het knoflook teentje druk je plat en leg je midden in de tajine.
  5. Als eerste leg je de zoete aardappels in de tajine. Hierna voeg je de uien en tomaten toe, en dan natuurlijk het vlees. Op het laatst voeg je nog wat koriander toe en de groene olijven.
  6. Laat dit alles ruim een uur sudderen, zodat het vlees en de aardappels goed gaar zijn. Als het na een uurtje nog niet klaar is laat het dan nog op laag vuur door sudderen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met aardappels en gehaktballetjes

Deze tajine met aardappels en gehaktballetjes bestaat uit heerlijke rundergehaktballetjes met natuurlijk lekker veel kruiden om ze goed op smaak te brengen. Hierna gebruiken we ook 8 grote aardappels en veel groenten om er een complete, gezonde maar vooral overheerlijke tajine van te maken.

Het kruiden van het gehakt doe je op gevoel. Ben je bang dat je te veel kruiden gebruikt? Begin dan met een kleine hoeveelheid. Je kunt, wanneer de tajine eenmaal klaar is, alsnog wat kruiden erover strooien.

Deze tajine met aardappels en gehaktballetjes is voor ongeveer 4 personen. Als er kinderen mee eten zul je er wat meer porties uit kunnen halen.

Zoals altijd is een tajine lekker met vers brood. Als voorgerecht kun je een salade eten of een groentesoep wanneer het wat kouder is.

Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de kruiden met een half glas (Nederlands theeglas) water in een schaaltje. Van elk kruid neem je ongeveer een theelepel.
  2. Meng nu je gehakt met wat paprikapoeder, kurkuma, kerrie, ras el hanout, komijn, gember, zout en fijngesneden verse peterselie (en een scheutje olijfolie). Maak hier nu balletjes van. Deze bak je even bruin in een pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn, dit is alleen om ze kleurtje en korstje te geven.
  3. Terwijl je gehaktballen een kleurtje krijgen kun je de groenten en aardappels snijden. Snijd alles in blokjes of schijfjes, afhankelijk van het ingrediënt.
  4. Verwarm wat olie in de tajine en voeg de aardappelblokjes toe met wat zout en knoflook. Vermaal het bouillon blokje en voeg dit toe met de ui, paprika, champignons, courgette, tomaten, gehaktballetjes en peterselie.
  5. Nu roer je je water met kruidenmengsel nog eens door en giet je dit in de tajine.
  6. Na ongeveer anderhalf uur sudderen op laag vuur (met vlamverdeler eventueel) is je tajine klaar. Kijk voor het serveren of je vlees en aardappels goed gaar zijn.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers

Deze tajine met kip, amandelen, rozijnen, flespompoen en nog veel meer lekkers zit vol met smaak.

Door de pompoen krijg je een gezellig herfstgevoel. Samen vormen de ingrediënten een lekker zoet gerecht, met wat extra bite door de amandelen.

Hoe te serveren?

Om de maaltijd helemaal compleet te maken serveer je deze tajine met vers gebakken brood en eventueel een simpele salade.

tajine met kip
Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers
Recept Afdrukken
tajine met kip
Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm wat (olijf)olie in de tajine.
  3. Bak de ui en knoflook in de olie. Voeg na een paar minuten de kippenpoten en de helft van de kruiden toe.
  4. Zodra de kip bruin gebakken is voeg je wat water toe, tot de kip iets onder water staat.
  5. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat de tajine een half uur pruttelen op laag vuur.
  6. Snijd de aardappels in grote stukken en voeg dit toe aan de tajine. Voeg ook de andere helft van de kruiden toe en het tweede bouillonblokje.
  7. Snijd de pompoen in stukken en voeg deze 10 minuten na de aardappelen toe. Ook de rozijnen en kikkererwten kunnen er nu bij. Laat dit alles 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Ondertussen bak je de amandelen in wat olie in een koekenpan, doe dit tot de geur goed vrij komt.
  9. Wanneer de tajine klaar is serveer je dit rechtstreeks of op een grote schaal. Verspreid de amandelen over het gerecht en serveer met vers brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe