Marokkaanse tajine met kip en abrikoos

Marokkaanse tajine met kip en abrikoos

Dit heerlijke recept is erg zoet. Het heeft wat tijd nodig om te bereiden, maar is wel heel eenvoudig. Het komt niet alleen uit de Marokkaanse keuken, maar ook uit de Paleo keuken. Je hebt nodig:
300 gram kipfilet
een kleine paprika
150 gram gedroogde abrikozen
1 ui
2 tenen knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepek kaneel
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemberpoeder
zwarte olijven
kopje kippenbouillon
maizena
olie
peper en zout
amandelschaafsel

Verhit de olie en voeg de ui, knoflook, kruiden en kip toe aan de tajijne. Plaats de deksel erop en laat 10 tot 15 minuten goed aanbraden. Let erop dat de kip niet bruin hgoeft te worden. Schep het geheel goed door. Voeg de bouillon, abrikozen en paprika toe. 45 minuten lang laat het het geheel stoven, met de deksel erop. Wel moet je niet vergeten af en toe te roeren. Voeg bouillon toe naar smaak. Nadien breng je het geheel op smaak met zout en peper en bind je de saus met maizena. Voeg tot slot de olijfjes toe en verwarm die korte tijd mee. Naar smaak bestrooi je het uiteindelijke gerecht met amandelschaafsel.

Champignon met spek

Een heerlijk eiwitrijk gerecht voor op de barbecue, die weinig voorbereiding vergt. Past perfect bij een eiwitdieet. Nodig:

Spiezen (metaal is het beste)
Grote champignons
Reepjes spek

Maak de champignons schoon en haal het steeltje weg. Doe er de reepjes spek voorzichtig omheen en prik ze vast aan de spiezen. Er kunnen er ongeveer drie op. Leg de spiezen uiteindelijk een minuut of 10 op de barbecue en het vocht van de champignons komt vrij. Dit zorgt, in combinatie met de spek, voor een heerlijke smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *