Tajine met sukadevlees, tuinbonen en rabarber
Ouderwets lekker Vlaams stoofgerecht met sukade rundvlees, verse tuinbonen, rabarber en bier! Bereid in de tajine, stevig gerecht maar toch botermals. Mooi te combineren met seizoensgroenten, dus niet alleen winterkost maar het hele jaar door lekker!
Porties
1 porttie4 – 6 personen
Kook Tijd
2uur
Porties
1 porttie4 – 6 personen
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de rabarber goed, zodat er geen zandresten op zitten. Snijd eventuele donkere stukjes er af. Snijd de stelen in stukjes van ongeveer 3 centimeter en was ze nog een keer. Zet in een part pannetje, of kleine tajine, met een bodempje water  op een laag vuurtje. Voeg ongeveer 3 eetlepels suiker toe. Proef tussendoor of dat zoet/zuur genoeg is naar je smaak! Dop de tuinbonen en was ze en zet even apart. Deze gaan later bij het vlees en de aardappelen in de tajine. Ongeveer zo’n half uur voor het ‘einde’.
  2. Braad het vlees aan om en om, totdat je een bruin krokant laagje hebt. Voeg de laurierblaadjes en half flesje van het bier toe. Tussendoor controleer je in hoeverre het vocht verdampt is en vul je aan met de rest van het bier. Laat anderhalf uur op laag vuur pruttelen en geniet van de geur!
  3. Het laatste half uur voeg je de tuinbonen, eventueel erwten en aardappelen/krieltjes toe en laat mee garen. Beetje water er bij doen als ze te droog staan, anders worden ze niet goed gaar. Niet de ingrediënten onder water zetten, dat is teveel. Het waterniveau net onder de helft van de aardappelen is voldoende. De circulatie  van vocht en lucht in de tajine doet de rest. Het vlees is heerlijk mals en de rabarber is als een soort chutney of compôte een lekker fris bijgerecht. Laat het smaken!