Tajine met kip en courgette
Een heerlijke tajine met kippenbouten die super mals worden en natuurlijk verschillende groentes en aardappelen. Een tajine met kip en courgette vindt iedereen wel lekker!
Op zoek naar meer tajine recepten met kip? Probeer dan deze eens: kiptajine met ui en ingelegde citroen.
Serveertip: maak een verse salade als voorgerecht, of soep wanneer het buiten koud is. De tajine is het lekkerst met versgebakken brood.
Ingrediënten
- 5 el Olijfolie
- 2 grote courgettes
- 2 grote kippenbouten
- 1 grote Ui fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook versnipperd
- 2 el peterselie fijngehakt
- 2 el Koriander fijngehakt
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tomaat
- 3 aardappelen
- 2 wortels
- handvol olijven
- Zout
- Peper
Porties: personen
Instructies
- Begin met het fijnsnijden van je ui, knoflook en verse kruiden.
- Doe de olijfolie, de fijngehakte ui en alle kruiden in de tajine. Marineer hierin je kippenbouten.
- Laat je kip op zacht en regelmatig vuur gaar worden, dit duurt zo'n 30 minuten.
- Snijd ondertussen de tomaat, courgettes, wortels en aardappels in grote stukken.
- Voeg de groenten en aardappels toe aan je tajine wanneer de kip gaar is en zet deze terug op zeer laag vuur.
- Laat alles 40 minuten samen stoven.
- Voeg op het laatst eventueel wat olijven toe.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe