Tajine met kefta en ei
Instructies
  1. Neem de helft van de peterselie en koriander. Snijd dit zo fijn mogelijk en meng dit met het gehakt.
  2. Voeg koriander, peper, zout, gemalen gember en paprikapoeder toe aan het gehakt. Je kunt ook een beetje ras el hanout toevoegen.
  3. Kneed het gehakt nu terwijl je wat paneermeel toevoegt.
  4. Verwarm wat olie in de tajine.
  5. Terwijl de olie warm wordt maak je balletjes van het gehakt en snijd je de ui fijn. Leg deze in de tajine.
  6. Wanneer de balletjes gehakt van alle kanten bruin zijn kun je de tomaten toevoegen en een klein laagje water.
  7. Nu kun je de rest van de peterselie, koriander en de andere kruiden toevoegen aan de tajine.
  8. Zorg ervoor dat alles goed doorgeroerd is. Zet de deksel op de tajine en zet het vuur laag. Laat je tajine zo’n 20 minuten sudderen.
  9. Na 20 minuten breek je de eieren boven op het gehakt. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe.
  10. Laat alles nog eens 15 minuten sudderen, met de deksel erop.
  11. Je tajine met kefta en ei is nu klaar! Serveer je gerecht met vers brood en een frisse salade.