Tajine met dorade of kabeljauw en garnalen
Ingrediënten
Instructies
  1. Begin met het marineren van de dorade of de kabeljauw. Dit doe je met koriander, peterselie, zout, witte peper, chilipeper, een beetje citroensap, kurkuma, komijn, gemberpoeder, knoflook, paprikapoeder en olijfolie.
  2. Leg je gemarineerde vis in een voorverwarmde tajine met wat olijfolie. Laat dit ongeveer een half uur garen op laag vuur.
  3. Ondertussen kun je de garnalen marineren met een beetje gedroogde koriander en chilipepers. Je kunt ook chilisaus in plaats van chilipepers gebruiken. Laat dit even staan zodat de smaak goed in de garnalen trekt.
  4. Maar nu een charmila. Dit doe je door knoflook en ui aan te fruiten. Ondertussen ontvel je 4 grote tomaten en snijd je deze in blokjes. Voeg de verschillende kruiden toe en een eetlepel tomatenpuree. Bak dit alles samen en voeg op het eind het sap van een halve citroen toe. Indien je het te zuur vindt kun je een beetje suiker toevoegen.
  5. Bak de garnalen in een grillpan.
  6. Voeg je charmila aan je tajine toe en laat dit samen met de vis pruttelen op laag vuur.
  7. Voor het serveren voeg je de garnalen toe aan de tajine en natuurlijke de groene olijven zonder pit.