Tajine kabeljauw met sinaasappel
Tajine met de heerlijke vis kabeljauw, met een zoet staartje namelijk sinaasappel.
Porties Prep Tijd
2Personen 65Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40Minuten 15Minuten
Porties Prep Tijd
2Personen 65Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40Minuten 15Minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de sinaasappel en schil hem daarna goed af. Snijd de sinaasappel in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  2. Doe de groente bouillon, olijfolie, saffraan en 1 eetlepel sinaasappel rasp in de tajine en verwarm deze.
  3. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, aan beide zijden en leg deze in de hete bouillon. Leg op de kabeljauw de schijven sinaasappel en sluit te tajine.
  4. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw de tajine op middelhoog vuur laten staan tot deze gaar is. Draai de vis eenmaal om als deze bijna gaar is. Dat was in mijn geval na ongeveer 40 minuten
  5. Voeg op het laatst de boontjes en worteltjes toe.
Notities

Dit is lekker met een gepofte, zoete aardappel. Echter ook lekker met gewone oven frietjes, voor de lazy-sunday 😉

Je kunt de groente bouillon ook vervangen door vis bouillon, dit vind ik persoonlijk echter te overheersend.
Naar smaak kun je ook eerst een rode ui en een teentje knoflook fruiten voor het toevoegen van de bouillon.
De saffraan kan ook vervangen worden door een half theelepeltje kurkuma met een snufje kaneel.