Gehakt tajine
Instructies
  1. Kruid je gehakt met een geraspt uitje, fijngesnede koriander, paprikapoeder, gehaktkruiden, zout, peper, gemberpoeder en kurkuma.
  2. Maak balletjes of burgertjes van het gehakt. Pak een diepe koekenpan en doe verwarm hier een scheut olijfolie in. Bak je gehakt aan beide kanten.
  3. Snijd ondertussen een ui in reepjes en voeg dit toe aan het gehakt. Laat het vlees en de ui even samen smoren in de pan met de deksel erop.
  4. Ondertussen kun je de aardappels schillen en in stukken snijden, afhankelijk van de maat van je aardappels. Het is lekker om gewone en zoete aardappels te gebruiken (oranje op de foto). Leg deze in de pan.
  5. Mix wat kruiden, zout en peperpuree in een kom en voeg wat warm water toe. Meng alles goed door elkaar en laat het even staan.
  6. Ontvel een tomaat en snijd deze fijn. Verdeel de stukjes tomaat over de aardappels. Voeg ook de erwten toe.
  7. Giet de kruidenmix (in het kommetje met water) over je aardappels, gehakt en groenten en laat het langzaam sudderen tot alles gaar is, met de deksel op de pan.
  8. Let erop dat er genoeg vocht in de pan is.
  9. Gril ondertussen 2 paprika’s in de oven. Wanneer ze klaar zijn kun je ze ontvellen en snijden. Verdeel deze over je gerecht wanneer het klaar is.