Gehakt tajine met aardappels en gegrilde paprika

Deze gehakt tajine met aardappels en gegrilde paprika wordt in een normale pan gemaakt zoals je op de foto’s kunt zien. Maar het is natuurlijk nog lekkerder met een echte tajine.

Hoe moet je een tomaat ontvellen?

Het ontvellen van een tomaat is simpel. Je snijd met een mes een ondiep kruid onder in de tomaat. Je moet ervoor zorgen dat je door het velletje heen bent, maar niet al te diep in het vruchtvlees snijdt.

Zet ondertussen een pan water op en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt leg je de tomaat erin. Laat deze een paar seconden in het water, tot het vel rondom het gesneden kruis begint te rimpelen.

Zorg ervoor dat er een bak met ijswater klaarstaat. Zodra het velt begint te rimpelen haal je de tomaat uit het kokende water en leg je deze in het ijswater.

Wacht een paar seconden zodat de tomaat afkoelt, en verwijder dan voorzichtig het vel dat los is gekomen.

Omdat de tomaat maar een paar seconden in het kokende water blijft kun je deze nog goed gebruiken voor een rauwkost salade, de tomaat zal namelijk niet garen.

Gehakt tajine met aardappels
Gehakt tajine
Recept Afdrukken
Gehakt tajine met aardappels
Gehakt tajine
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Kruid je gehakt met een geraspt uitje, fijngesnede koriander, paprikapoeder, gehaktkruiden, zout, peper, gemberpoeder en kurkuma.
  2. Maak balletjes of burgertjes van het gehakt. Pak een diepe koekenpan en doe verwarm hier een scheut olijfolie in. Bak je gehakt aan beide kanten.
  3. Snijd ondertussen een ui in reepjes en voeg dit toe aan het gehakt. Laat het vlees en de ui even samen smoren in de pan met de deksel erop.
    Gehakt met ui
  4. Ondertussen kun je de aardappels schillen en in stukken snijden, afhankelijk van de maat van je aardappels. Het is lekker om gewone en zoete aardappels te gebruiken (oranje op de foto). Leg deze in de pan.
  5. Mix wat kruiden, zout en peperpuree in een kom en voeg wat warm water toe. Meng alles goed door elkaar en laat het even staan.
    Mix de kruiden
  6. Ontvel een tomaat en snijd deze fijn. Verdeel de stukjes tomaat over de aardappels. Voeg ook de erwten toe.
  7. Giet de kruidenmix (in het kommetje met water) over je aardappels, gehakt en groenten en laat het langzaam sudderen tot alles gaar is, met de deksel op de pan.
    Kruiden mix
  8. Let erop dat er genoeg vocht in de pan is.
  9. Gril ondertussen 2 paprika's in de oven. Wanneer ze klaar zijn kun je ze ontvellen en snijden. Verdeel deze over je gerecht wanneer het klaar is.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met aardappels en gehaktballetjes

Deze tajine met aardappels en gehaktballetjes bestaat uit heerlijke rundergehaktballetjes met natuurlijk lekker veel kruiden om ze goed op smaak te brengen. Hierna gebruiken we ook 8 grote aardappels en veel groenten om er een complete, gezonde maar vooral overheerlijke tajine van te maken.

Het kruiden van het gehakt doe je op gevoel. Ben je bang dat je te veel kruiden gebruikt? Begin dan met een kleine hoeveelheid. Je kunt, wanneer de tajine eenmaal klaar is, alsnog wat kruiden erover strooien.

Deze tajine met aardappels en gehaktballetjes is voor ongeveer 4 personen. Als er kinderen mee eten zul je er wat meer porties uit kunnen halen.

Zoals altijd is een tajine lekker met vers brood. Als voorgerecht kun je een salade eten of een groentesoep wanneer het wat kouder is.

Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Tajine met aardappels en gehaktballetjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng de kruiden met een half glas (Nederlands theeglas) water in een schaaltje. Van elk kruid neem je ongeveer een theelepel.
  2. Meng nu je gehakt met wat paprikapoeder, kurkuma, kerrie, ras el hanout, komijn, gember, zout en fijngesneden verse peterselie (en een scheutje olijfolie). Maak hier nu balletjes van. Deze bak je even bruin in een pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn, dit is alleen om ze kleurtje en korstje te geven.
  3. Terwijl je gehaktballen een kleurtje krijgen kun je de groenten en aardappels snijden. Snijd alles in blokjes of schijfjes, afhankelijk van het ingrediënt.
  4. Verwarm wat olie in de tajine en voeg de aardappelblokjes toe met wat zout en knoflook. Vermaal het bouillon blokje en voeg dit toe met de ui, paprika, champignons, courgette, tomaten, gehaktballetjes en peterselie.
  5. Nu roer je je water met kruidenmengsel nog eens door en giet je dit in de tajine.
  6. Na ongeveer anderhalf uur sudderen op laag vuur (met vlamverdeler eventueel) is je tajine klaar. Kijk voor het serveren of je vlees en aardappels goed gaar zijn.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe