Macaroni grote hoeveelheden.

Macaronie
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Macaronie
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Porties Prep Tijd
1 Persoon 30 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 Minuten 40 Minuten
Ingrediënten
Porties: Persoon
Notities

Prijzen Jumbo:

Gehakt 1000gr 5,50
Prei per stuk 0,45
Macaroni 1000gr 0,98
Klein blikje puree 0,26
Pot pasta saus 700gr 1,59
Knoflookbol 3 voor 1,00

Deel dit Recept
 
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gehakt tajine met aardappels en gegrilde paprika

Deze gehakt tajine met aardappels en gegrilde paprika wordt in een normale pan gemaakt zoals je op de foto’s kunt zien. Maar het is natuurlijk nog lekkerder met een echte tajine.

Hoe moet je een tomaat ontvellen?

Het ontvellen van een tomaat is simpel. Je snijd met een mes een ondiep kruid onder in de tomaat. Je moet ervoor zorgen dat je door het velletje heen bent, maar niet al te diep in het vruchtvlees snijdt.

Zet ondertussen een pan water op en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt leg je de tomaat erin. Laat deze een paar seconden in het water, tot het vel rondom het gesneden kruis begint te rimpelen.

Zorg ervoor dat er een bak met ijswater klaarstaat. Zodra het velt begint te rimpelen haal je de tomaat uit het kokende water en leg je deze in het ijswater.

Wacht een paar seconden zodat de tomaat afkoelt, en verwijder dan voorzichtig het vel dat los is gekomen.

Omdat de tomaat maar een paar seconden in het kokende water blijft kun je deze nog goed gebruiken voor een rauwkost salade, de tomaat zal namelijk niet garen.

Gehakt tajine met aardappels
Gehakt tajine
Recept Afdrukken
Gehakt tajine met aardappels
Gehakt tajine
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Kruid je gehakt met een geraspt uitje, fijngesnede koriander, paprikapoeder, gehaktkruiden, zout, peper, gemberpoeder en kurkuma.
  2. Maak balletjes of burgertjes van het gehakt. Pak een diepe koekenpan en doe verwarm hier een scheut olijfolie in. Bak je gehakt aan beide kanten.
  3. Snijd ondertussen een ui in reepjes en voeg dit toe aan het gehakt. Laat het vlees en de ui even samen smoren in de pan met de deksel erop.
    Gehakt met ui
  4. Ondertussen kun je de aardappels schillen en in stukken snijden, afhankelijk van de maat van je aardappels. Het is lekker om gewone en zoete aardappels te gebruiken (oranje op de foto). Leg deze in de pan.
  5. Mix wat kruiden, zout en peperpuree in een kom en voeg wat warm water toe. Meng alles goed door elkaar en laat het even staan.
    Mix de kruiden
  6. Ontvel een tomaat en snijd deze fijn. Verdeel de stukjes tomaat over de aardappels. Voeg ook de erwten toe.
  7. Giet de kruidenmix (in het kommetje met water) over je aardappels, gehakt en groenten en laat het langzaam sudderen tot alles gaar is, met de deksel op de pan.
    Kruiden mix
  8. Let erop dat er genoeg vocht in de pan is.
  9. Gril ondertussen 2 paprika's in de oven. Wanneer ze klaar zijn kun je ze ontvellen en snijden. Verdeel deze over je gerecht wanneer het klaar is.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met gehakt

Dit recept voor een tajine met gehakt bevat weinig bereidingsstappen, waardoor het perfect is voor een drukke dag.

Zoals andere tajine recepten kun je deze makkelijk naar je smaak aanpassen. Met de hete pepers bijvoorbeeld maak je veel mensen die van pittig eten houden erg gelukkig.

Tip om tomaten te ontvellen

Om de tomaten te ontvellen snijd je een (niet al te diep) kruis aan de onderkant van de tomaat. Zorg ervoor dat er een bak ijswater klaar staat. Dompel ze in kokend water tot het velletje bij het kruis begint te krullen.  Schep de tomaten uit de pan en leg deze in het ijswater. Wacht een paar seconden en verwijder dan met de hand het vel.

Tajine met gehakt
Tajine met gehakt
Recept Afdrukken
Tajine met gehakt
Tajine met gehakt
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Meng het gehakt met een halve theelepel van alle kruiden en maak er balletjes van.
  2. Ontvel de 2 tomaten en snijd deze in kleine blokjes. De ui snijd je ook fijn. Verwarm ondertussen wat olijfolie in de tajine.
  3. Meng de tomatenblokjes en de fijngesneden ui met een theelepel van alle kruiden. Leg deze in de tajine, met hier bovenop de gehaktballetjes.
  4. Voeg een runderbouillonblokje en wat water toe aan je tajine et laat dit even sudderen met de deksel erop.
  5. Snijd ondertussen de wortels en aardappels in stukken.
  6. Wanneer het gehakt vast wordt kun je de balletjes omdraaien en de wortels, aardappels en erwten toevoegen aan je tajine.
  7. Zet de deksel op de tajine en laat dit sudderen tot de wortels, aardappels en de gehaktballetjes gaar zijn.
  8. Je kunt eventueel 2 hete pepers toevoegen op het laatst, en deze een paar minuten mee laten garen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten

Dit recept voor een tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten is perfect voor een groot gezin, of voor wanneer je bezoek krijgt.

De zoete aardappels geven een onverwacht lekker effect aan je tajine, zo veras je je bezoek zeker. Natuurlijk zitten er ook in deze tajine heerlijke kruiden, waaronder ras el hanout, waardoor je zeker naar meer zal vragen.

Wat smaakt lekker met deze tajine met gehaktballetjes?

Met een verse salade met bijvoorbeeld wat tomaatjes, komkommer en een lekkere dressing maak je je maaltijd helemaal compleet.

 

Ingrediënten voor de tajine
Ingrediënten voor de tajine

Tajine met gehaktballetjes
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Recept Afdrukken
Tajine met gehaktballetjes
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kruid het gehakt met de verschillende kruiden (naar smaak) en maak hier balletjes van.
  2. Snijd de groenten in stukken. De aardappels schil je en snijd je ook in grote stukken.
  3. Giet 300 ml (1,5 glas) water in een kom en voeg hier kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en meng dit alles goed door elkaar. Je hebt nu je kom saus / jus.
  4. Verwarm wat olijfolie en zonnebloemolie in de tajine op een laag vuurtje.
  5. Wanneer de olie warm is leg je de aardappels in de tajine.
  6. Hierna voeg je de gehaktballen toe.
  7. Om ervoor te zorgen dat je groenten allemaal lekker worden voeg je eerst de wortels toe, dan de paprika, uien en als laatste de tomaten.
  8. Nu kun je je saus / jus toevoegen. Zorg dat het goed verdeelt is over alle groenten, aardappels en gehaktballetjes. Laat dit alles nu 1,5 à 2 uur sudderen op laag vuur.
  9. Wanneer alles goed gaar is leg je de olijven erop en serveer je de tajine met Turks of Marokkaans brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Loubia tajine

Deze tajine is gemaakt met gehakt en loubia. Loubia is een Marokkaans woord voor bonen, hier gebruiken we lekkere witte bonen. Een loubia tajine is heerlijk met lamsvlees, gehakt of met verschillende groenten om er een vegetarische tajine van te maken. Er zijn veel mogelijkheden met dit lekkere en gezonde ingrediënt.

Wanneer je er voor kiest om verse bonen te gebruiken, dien je deze een nacht te laten weken in water. Denk er dus de middag van te voren aan dat je de bonen in het water zet zodat je de volgende dag je tajine kunt bereiden.

Een loubia tajine is heerlijk op een koude dag, je krijgt er dat gezellige winterse gevoel bij wanneer je een warme, vullende maaltijd eet.

Gebruik indien mogelijk verse peterselie en koriander. Zo krijg je een veel lekkerder resultaat dan met de gedroogde variant waar minder smaak aan zit.

Loubia tajine
Loubia tajine
Recept Afdrukken
Loubia tajine
Loubia tajine
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Meng het gehakt met paprikapoeder, peper, zout, peterselie en wat paneermeel.
  2. Maak van dit gehakt balletjes. Verwarm ondertussen de tajine.
  3. Bak de balletjes gehakt aan alle kanten bruin in de tajine.
  4. Wanneer ze mooi bruin zijn kun je de gesnipperde ui, tomaat, peterselie en de koriander toevoegen.
  5. Laat dit een paar minuten garen en voeg dan de knoflook, het bouillonblokje, wat water en de verschillende kruiden toe.
  6. Zet je tajine op een laag vuur en laat dit alles ongeveer een uur pruttelen.
  7. Na een uur kun je de bonen afspoelen en toevoegen aan de tajine. Laat nu alles nogmaals 15 minuten pruttelen op laag vuur.
  8. De olijven voeg je er op het laatste moment aan toe, net voor je de tajine gaat serveren.
  9. Serveer je tajine met vers gebakken Marokkaans brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe