Tajine Spaanse tortilla met vis, aardappelen en ei

We gaan nu op de Spaanse toer, met weer een makkelijk gerecht. Ideaal voor als je wat minder tijd hebt of het als bijgerecht serveert. Ei is het hoofdbestanddeel en daarnaast (kool)vis en gekookte aardappelen.

Bijgerecht, lunch of zelfs ontbijt

Tortilla maak je niet standaard met vis, maar is geschikt om restjes te verwerken. En ik had een pakje witvis in mijn vriezer liggen. Aangezien ik de vriezer voor de vakantie altijd leeg maak om te kunnen ontdooien, koos ik voor een tortilla-gerecht in deze variant.

Nou zal ik niet gauw vis als ontbijt eten, maar tortilla kan ook in de ochtend geconsumeerd worden. Een stevig ontbijt.

Pan of tajine, mix and match

Tortilla is uitermate geschikt om in een tajine te maken! Het is makkelijk en het staat mooi op tafel. Ik heb gebruik gemaakt van een kleinere maat tajine voor dit recept, omdat het gebaseerd is op een bijgerecht. Bereiden in een pan met anti-aanbaklaag kan ook prima.

Het leuke is als je meerdere gerechten in verschillende pannetjes serveert. Je gasten zullen nieuwsgierig zijn wat er allemaal op tafel staat.

 

 

Tajine Spaanse tortilla met vis, aardappelen en ei
Tajine Spaanse tortilla met vis, aardappelen en ei
Recept Afdrukken
Simpel Spaans gerecht op basis van aardappel, ei en groenten. Een zomerse variant met witvis en spinazie. Lekker uit de oven.
Tajine Spaanse tortilla met vis, aardappelen en ei
Tajine Spaanse tortilla met vis, aardappelen en ei
Recept Afdrukken
Simpel Spaans gerecht op basis van aardappel, ei en groenten. Een zomerse variant met witvis en spinazie. Lekker uit de oven.
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Warm de oven voor op 180 graden. Snij de groenten die je gebruikt fijn en verdeel het samen met de aardappelen in de tajine
    Tajine Spaanse tortilla met vis, aardappelen en ei
  2. Verdeel daarna de (wit)vis gelijkmatig er overheen. Klop de 3 eieren en giet het over het groenten/vismengsel.
  3. Zet het in het midden van de oven +/- 25 min. Serveer warm of koud
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gepubliceerd door

Bernice Dings

Of het nu Hollandse pot is, of Zuid Amerikaans of Aziatisch, het heerlijke van koken en bakken is dat je alle kanten op kan en het ontzettend leuk is om van alles uit te proberen.. als je geur en smaakpapillen maar positief geprikkeld worden ;-) Favoriete keuken: van sushi tot boerenkool stamp pot, ...Japans, Thais Hollands, Mexicaans, Mediterrane keuken Meer willen weten van: de Afrikaanse keuken Drankje: bitter lemon en witbier, maar ook mijn zelfgemaakte 'batida de coco' uit Brazilië Guilty pleasure: mergpijp (koek soort) van die grote.....hmmm Favoriete chef: Jamie Oliver, Kiran Jethwa Kookboek: die ouderwetse van mijn oma, waar alle basis bereidingen in staan Mijn specialiteit: soepen, stoofpotten, gevulde inktvis Mijn zwakke plek: bakken, dat vraagt meer precisie, er mislukt nog wel eens wat ;-) en vis fileren vind ik lastig Snack: ik hou niet zo van gefrituurd eten, ben ook geen patat liefhebber ( friet zeggen wij in Brabant) hoewel ik gedeeltelijk Vlaams ben (allebei mijn oma's/bomma's zijn van België) kan het mij niet bekoren. Daarom kies ik bijvoorbeeld voor zelfgemaakte Vietnamese loempia's van rijst vellen, heerlijk! Lekkerste seizoensproducten: hmmm...lastig kiezen tussen mosselen en asperges... ik vind seizoensproducten erg leuk, het heeft iets dat iets niet het hele jaar verkrijgbaar is! Wat typeert mij als hobbykok?: Ik hou van sterke smaken en mag graag nieuwe dingen uitproberen. Motorisch ben ik met mijn handen wat beperkt door reuma, dus mijn handelingen zien er vaak vreemd uit als ik met keukengerei bezig ben, en heeft soms een hoog gehalte van 'do not try this at home, maar er zit altijd liefde in de maaltijd gestopt ;-) Lekkerste groente: spruitjes! Dat zijn vitamine mini kooltjes/bommetjes als je ze niet te lang bereidt. Heerlijk! Ook witlof, zowel uit de oven als rauw. Groene asperges, paprika, pastinaak, pompoen, boerenkool... ben een echte groenten liefhebber. Fruit: mineola, kaki/sharon fruit, pithaya, ananas, mango...ik heb in Brazilië gewoond en heb daar enorm genoten van het vers fruit aanbod... Vis: dorade, inktvis, kabeljauw, zalm, forel, makreel, paling...eigenlijk alle vis wel. Schaal en schelpdieren zeer zeker ook! Vlees: malse biefstuk, suddervlees, staartstuk, spek, balkenbrij Momenteel bezig met: de Joodse keuken te onderzoeken...ben vorig jaar in Israël geweest en geïnspireerd geraakt..niet alleen door de gerechten bij sabbat en andere feestdagen, maar vooral ook de sfeer, rituelen, eerbied en gebed. Heeft me echt geraakt/ontroerd.