Porties | Prep Tijd |
4 personen | 15 minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
1,45 uur | 2,15 uur |
|
|
|
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
|
- 1 Kilo Kabeljauw in grove moten
- Zout
- Peper
- Bloem
- Olijf olie
- Arachideolie
- 2 stuk Uien Grof gehakt
- 4 Teentjes Knoflook Grof gehakt
- 1 Stuk Chili peper rood Fijn gehakt
- 1/2 tl Paprika poeder
- 1/2 tl geplette venkelzaadjes
- Mespuntje Saffraan
- 4 Stuk Tomaten Ontveld en grofgehakt
- 1 el Tomaten pure
- 1 Liter visbouillon Mag van een blokje
- 1 Stuk Venkelknol in kwart stukken
- 1 Stuk Citroen in 2 stukken
- 2 el Koriander Fijn gehakt
- 3 Centimeter Gember
- Breng de kabeljauw eerst op smaak met naar eigen smaak wat peper en zout. Leg daarna de bloem neer op een plankje en wikkel de moten kabeljauw er door heen. Klop het overtollig bloem er van af.
- Verhit de arachideolie in een (keramische) pan, wanneer deze goed op temperatuur is bak je de moten kabeljauw tot deze goud geel zijn. Pak de stukken hierna uit de pan en zet deze opzij naast het vuur.
- Pak nu de tajine en verhit deze met olie. Roer er wat gesneden uitjes, een beetje chili naar smaak, wat knoflook en gember door. Voeg na 5 minuten ook de saffraan, paprika poeder en de geplette venkelzaadjes door. Laat dit ook weer 5 minuten sudderen tot dat alles zacht is.
- Voeg dan de ontvelde en grof gehakte tomaten en tomatenpuree toe. Laat kort even meebakken en voeg dan de visbouillon toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen op een laag vuur.
- Doe er dan de venkel bij en laat nog eens 30 minuten sudderen, tot de venkel zacht is.
- Voeg de gebakken kabeljauw opnieuw toe, samen met de ingelegde citroen. Laat nog tien minuten sudderen. Proef of er nog extra zout of peper bij moet, en werk af met de gehakte koriander.
Is dit bij jou ook een heerlijk Tajine gerecht geworden? Laat het ons weten in een reactie. Heb je dit gerecht gemaakt, deel het dan met ons! En stuur ons het resultaat op.
Eet smakelijk!
Dit keer een tajine recept met de heerlijk vis kabeljauw. Niet alleen als vegetariër een heerlijk ingrediënt maar ook als vleesliefhebber. We gebruiken lekker veel grove stukken groenten zoals tomaat en venkelknol.
Voor dit gerecht adviseren wij de 28 centimeter tajine
Waar kabeljauw kopen?
De mensen in Lauwersoog zullen deze vraag niet stellen, maar de lekkerste kabeljauw komt bij de plaatselijke viskraam vandaan. Mocht u deze niet in de buurt hebben dan is het mogelijk om bij de grotere supermarktketens een pakje kabeljauw op te halen. Deze is echter niet zo vers als bij de visboer.
Voor de mensen die van een pittige bite houden is er naar eigen smaak chili poeder toe te voegen.
Tajine recept met kabeljauw en venkelknol
De is een heerlijk Tajine gerecht geworden. Mocht je dit gerecht gaan maken, deel het dan met ons! En stuur ons het resultaat op.
Eet smakelijk! En geniet van het Tajine recept met kabeljauw en venkelknol
Een gedachte over “Tajine recept met kabeljauw en venkelknol”