Tajine met mosselen
Porties
2personen
Porties
2personen
Instructies
  1. Begin met het schoonmaken van de mosselen zoals hierboven beschreven staat.
  2. Verwarm wat olijfolie in de tajine.
  3. Snijd de teentjes knoflook, de halve ui, de halve prei, de groene Spaanse peper, het lente uitje, de wortels en de rode paprika fijn. De citroen kun je in plakjes snijden.
  4. De koriander hak je fijn, en meng je met wat zout en peper naar smaak.
  5. Voeg de gesneden groenten, citroen, kruiden en tomatenpuree toe aan de tajine. Meng alles goed door elkaar.
  6. Voeg nu de mosselen toe en meng alles goed. Zet de deksel op de tajine en laat deze op laag vuur garen.
  7. Kijk af en toe of de tajine nog vochtig genoeg is. Als het te droog wordt kun je een beetje water of olijfolie toevoegen.
  8. De tajine met mosselen is klaar wanneer alle mosselen open zijn en de groenten gaar zijn.