Tajine met kefta en ei

Kefta is rundergehakt waaraan peterselie, koriander en verschillende kruiden zijn toegevoegd. Natuurlijk kun je het beste verse peterselie en koriander gebruiken, deze geven namelijk veel meer smaak waardoor je tajine met kefta en ei overheerlijk zal zijn.

In dit recept voor een tajine met kefta en ei maken we balletjes van de kefta, hierdoor kun je het vlees makkelijk verdelen tussen je familieleden of gasten en het ziet er ook nog eens gezellig uit.

De eieren geven een zachte smaak aan het gerecht, deze worden ook in de tajine bereid, gedurende de laatste 15 minuten. Zo heb je dus een complete maaltijd met vlees, eieren en groenten (tomaten en ui).

Deze tajine is erg lekker met vers brood, dit kun je bij een bakker halen of natuurlijk zelf maken. Ook een verse salade past er perfect bij, neem hiervoor je favoriete sla en voeg hier verschillende groenten aan toe.

Het voordeel is dat je dit gerecht helemaal naar je smaak kunt maken door het toevoegen van meer of minder kruiden.

Dit is een recept van L.Djelloulsmir.

tajine met kefta en ei
tajine met kefta en ei

tajine met kefta en ei
Tajine met kefta en ei
Recept Afdrukken
tajine met kefta en ei
Tajine met kefta en ei
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Neem de helft van de peterselie en koriander. Snijd dit zo fijn mogelijk en meng dit met het gehakt.
  2. Voeg koriander, peper, zout, gemalen gember en paprikapoeder toe aan het gehakt. Je kunt ook een beetje ras el hanout toevoegen.
  3. Kneed het gehakt nu terwijl je wat paneermeel toevoegt.
  4. Verwarm wat olie in de tajine.
  5. Terwijl de olie warm wordt maak je balletjes van het gehakt en snijd je de ui fijn. Leg deze in de tajine.
  6. Wanneer de balletjes gehakt van alle kanten bruin zijn kun je de tomaten toevoegen en een klein laagje water.
  7. Nu kun je de rest van de peterselie, koriander en de andere kruiden toevoegen aan de tajine.
  8. Zorg ervoor dat alles goed doorgeroerd is. Zet de deksel op de tajine en zet het vuur laag. Laat je tajine zo'n 20 minuten sudderen.
  9. Na 20 minuten breek je de eieren boven op het gehakt. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe.
  10. Laat alles nog eens 15 minuten sudderen, met de deksel erop.
  11. Je tajine met kefta en ei is nu klaar! Serveer je gerecht met vers brood en een frisse salade.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

5 gedachten over “Tajine met kefta en ei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *