Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Instructies
  1. Kruid het gehakt met de verschillende kruiden (naar smaak) en maak hier balletjes van.
  2. Snijd de groenten in stukken. De aardappels schil je en snijd je ook in grote stukken.
  3. Giet 300 ml (1,5 glas) water in een kom en voeg hier kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en meng dit alles goed door elkaar. Je hebt nu je kom saus / jus.
  4. Verwarm wat olijfolie en zonnebloemolie in de tajine op een laag vuurtje.
  5. Wanneer de olie warm is leg je de aardappels in de tajine.
  6. Hierna voeg je de gehaktballen toe.
  7. Om ervoor te zorgen dat je groenten allemaal lekker worden voeg je eerst de wortels toe, dan de paprika, uien en als laatste de tomaten.
  8. Nu kun je je saus / jus toevoegen. Zorg dat het goed verdeelt is over alle groenten, aardappels en gehaktballetjes. Laat dit alles nu 1,5 à 2 uur sudderen op laag vuur.
  9. Wanneer alles goed gaar is leg je de olijven erop en serveer je de tajine met Turks of Marokkaans brood.