Tajine met aubergine en kikkererwten
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen.
  2. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakken.
  3. Spoel de aubergines schoon en dep ze droog. Snijd ze in de lengte doormidden en snijd deze helften ook weer doormidden. Snijd ze nu in kleine blokjes.
  4. De tomaten snijd je ook in kleine blokjes.
  5. Verwarm de tajine met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de ui, paprika, en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  6. Voeg nu de blokjes aubergine en tomaat toe en bak deze even mee.
  7. Voeg de granaatappel siroop, honing en harissa erbij en meng alles goed door elkaar.
  8. Zet de deksel op de tajine en laat deze op laag vuur ongeveer 35 à 40 minuten zachtjes pruttelen totdat de aubergines zacht zijn geworden.
  9. Giet nu de pot kikkererwten af en spoel deze af. Voeg de kikkererwten toe aan de tajine en laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Breng de tajine op smaak met peper en zout.
  11. Hak de blaadjes munt en koriander fijn en strooi dit over het gerecht. Serveer hierna meteen de tajine.
  12. Om het compleet te maken kun je Turks brood of gekookte bulgur serveren met je tajine. Dit is een recept van www.culinea.nl