Tajine kabeljauw met sinaasappel

Tajine kabeljauw met sinaasappel
Tajine kabeljauw met sinaasappel
Recept Afdrukken
Tajine met de heerlijke vis kabeljauw, met een zoet staartje namelijk sinaasappel.
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Tajine kabeljauw met sinaasappel
Tajine kabeljauw met sinaasappel
Recept Afdrukken
Tajine met de heerlijke vis kabeljauw, met een zoet staartje namelijk sinaasappel.
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Rasp de sinaasappel en schil hem daarna goed af. Snijd de sinaasappel in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  2. Doe de groente bouillon, olijfolie, saffraan en 1 eetlepel sinaasappel rasp in de tajine en verwarm deze.
  3. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, aan beide zijden en leg deze in de hete bouillon. Leg op de kabeljauw de schijven sinaasappel en sluit te tajine.
  4. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw de tajine op middelhoog vuur laten staan tot deze gaar is. Draai de vis eenmaal om als deze bijna gaar is. Dat was in mijn geval na ongeveer 40 minuten
  5. Voeg op het laatst de boontjes en worteltjes toe.
Notities

Dit is lekker met een gepofte, zoete aardappel. Echter ook lekker met gewone oven frietjes, voor de lazy-sunday 😉

Je kunt de groente bouillon ook vervangen door vis bouillon, dit vind ik persoonlijk echter te overheersend.
Naar smaak kun je ook eerst een rode ui en een teentje knoflook fruiten voor het toevoegen van de bouillon.
De saffraan kan ook vervangen worden door een half theelepeltje kurkuma met een snufje kaneel.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine kabeljauw met sinaasappel

De sinaasappel komt oorspronkelijk uit Spanje en is een zeer populaire vrucht die behoort tot de categorie citrusvruchten. De sinaasappel bevat van alle citrusvruchten (dus limoen, citroen, mandarijn, grapefruit) de meeste Vitamine C. In het vruchtvlees van de sinaasappel zitten veel vezels, deze zijn goed voor de spijsvertering. Ook bevat de sinaasappel veel calcium, dit is goed voor sterke botten. De anti oxidanten in de sinaasappel verkleinen de kans op hart- en vaatziekten.

 

Kabeljauw

De kabeljauw is één van de meest gezonde vissoorten om te eten en is vrij mager. Natuurlijk bevat de kabeljauw vetten, maar deze heeft het lichaam nodig. De kabeljauw behoort samen met de mosselen, garnalen en tong tot de meest magere vissoorten. In kabeljauw zitten veel belangrijke stoffen voor de mens, onder andere Omega 3, Vitamine A, B2, B12 en Vitamine D.

 

Op zoek naar nog meer heerlijke ramadan recepten? Zie: www.ramadanrecepten.nl

2 gedachtes over “Tajine kabeljauw met sinaasappel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *