Loubia tajine
Instructies
  1. Meng het gehakt met paprikapoeder, peper, zout, peterselie en wat paneermeel.
  2. Maak van dit gehakt balletjes. Verwarm ondertussen de tajine.
  3. Bak de balletjes gehakt aan alle kanten bruin in de tajine.
  4. Wanneer ze mooi bruin zijn kun je de gesnipperde ui, tomaat, peterselie en de koriander toevoegen.
  5. Laat dit een paar minuten garen en voeg dan de knoflook, het bouillonblokje, wat water en de verschillende kruiden toe.
  6. Zet je tajine op een laag vuur en laat dit alles ongeveer een uur pruttelen.
  7. Na een uur kun je de bonen afspoelen en toevoegen aan de tajine. Laat nu alles nogmaals 15 minuten pruttelen op laag vuur.
  8. De olijven voeg je er op het laatste moment aan toe, net voor je de tajine gaat serveren.
  9. Serveer je tajine met vers gebakken Marokkaans brood.