Kip Tajine met prei

Kip Tajine met prei
Kip Tajine met prei
Recept Afdrukken
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Kip Tajine met prei
Kip Tajine met prei
Recept Afdrukken
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Ingrediënten
Marinade
Tajine
Porties: Personen
Instructies
  1. Roer alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar en laat dit even 5 minuten intrekken.
  2. Snijd de kipfilet door midden en leg de stukken in de gemaakt marinade, laat het geheel 45 minuten in de koelkast staan. (afgedekt)
  3. Warm wat olijfolie op in de tajine en voeg de grove stukken kip toe, en voeg naar smaak wat extra marinade aan de tajine toe. (dit recept heeft el marinade gebruik in de tajine)
  4. Bak de kip wat goudbruin aan de buitenkant en voeg daarna de prei ( in dunne ringen gesneden) en de gesnipperde ui toe.
  5. Hier overheen de bouillon gieten en de tajine sluiten. De tajine ongeveer 1 uur op klein vuur laten sudderen totdat de kip gaar is. Eenmaal omscheppen en nog even laten pruttelen.
Notities

Heb je ooit zelf je eigen Ras el Hanout gemaakt? We zien graag het resultaat en je ervaringen!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Verder lezen Kip Tajine met prei

Aardappel-tajine met linzen

Aardappel-tajine met linzen
Aardappel-tajine met linzen
Recept Afdrukken
Een vegetarisch Aardappel-tajine met linzen en gedroogde abrikozen
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Aardappel-tajine met linzen
Aardappel-tajine met linzen
Recept Afdrukken
Een vegetarisch Aardappel-tajine met linzen en gedroogde abrikozen
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
35 Minuten 65 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Zet de linzen op in kokend water en laat dit 15 tot 20 minuten koken.
  2. Verhit wat olijfolie in de tajine en voeg de krieltjes en roerbak blokjes toe, Roerbak dit geheel 3-4 minuten
  3. Maak ondertussen de groenten schoon. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd de courgette en paprika in blokjes.
  4. Meng de harissa, ras el hanout, courgette en paprika door de krieltjes. Plaats de deksel op de tajine en laat 2 minuten stoven.
  5. Snijd ondertussen de abrikozen doormidden en giet de linzen af.
  6. Voeg de linzen en abrikozen toe en meng goed, sluit de tajine. Laat 4-6 minuten op een zacht vuur stoven.
  7. Serveer onmiddellijk en warm, ook lekker met kip.
Notities

Om dit gerecht wat extra op smaak te brengen zou je kunnen overwegen om wat paprika poeder of kerrie poeder naar smaak toe te voegen.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Verder lezen Aardappel-tajine met linzen

Tajine met zilverrijst, appel en honing

Tajine met zilverrijst appel en honing
Tajine met zilverrijst appel en honing
Recept Afdrukken
Een zeldzaam zoet tajine recept met zilverrijst, appel en honing
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Tajine met zilverrijst appel en honing
Tajine met zilverrijst appel en honing
Recept Afdrukken
Een zeldzaam zoet tajine recept met zilverrijst, appel en honing
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Ingrediënten
  • 100 a 150 Gram Zilverrijs Ik gebruik zilvervliesrijst rijst met noten of meergranen
  • 1 Stuk Appel
  • 0.5 tl Kaneel
  • Snufje Snufje Grof zeezout Voeg naar eigen smaak de zout toe
  • 1 el Boter Ik gebruik zelf roomboter
  • 250 ml Water
Porties: Personen
Instructies
  1. Schil de appel en snijd deze in grove schijfjes.
  2. Zet het water (250ml) in een pan aan de kook.
  3. Laat de boter ( ongeveer een dikke eetlepel) smelten in de tajine
  4. Stop alle ingrediënten in de tajine en giet deze over met het inmiddels kokende water (250ml)
    Tajine met zilverrijst appel en honing
  5. Doe de deksel op de Tajine en laat dit pruttelen tot dat de rijst gaar is, dit recept is voor 2 personen en de rijst is gaar met ongeveer 45 minuten op gemiddeld vuur.
  6. Doe 10 minuten voor het serveren de deksel van de tajine af zodat het overtollige water kan verdampen, schep het gerecht een paar keer om
Notities

Bij het serveren kan nog wat kaneel of suiker over het gerecht gestrooid worden.

Mocht je dit recept ook hebben gemaakt, en beviel het? Laat het ons dan weten in een reactie, of stuur een leuke zelf gemaakt foto naar ons!

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Verder lezen Tajine met zilverrijst, appel en honing

Tajine kip en abrikozen

Tajine kip en abrikozen
Tajine kip en abrikozen
Recept Afdrukken
Fraai tajine recept voor 3 personen met als heerlijke toevoeging gedroogde abrikozen.
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Tajine kip en abrikozen
Tajine kip en abrikozen
Recept Afdrukken
Fraai tajine recept voor 3 personen met als heerlijke toevoeging gedroogde abrikozen.
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Braad de kipfilet in de olijfolie, voeg de ui, knoflook en specerijen (gemberpoeder, kaneel, ras el hanout, chilipoeder, wat peper en zout) toe. Roer de kip goed en bak dit tot de kip bijna gaar is. Houd bij dit proces de deksel op de tajine. De specerijen naar smaak toevoegen, zelf gebruik ik meestal wat meer dan staat aangegeven.
  2. Voeg de bouillon, honing en boontjes toe. Laat de tajine op laag vuur staan tot de boontjes gaar zijn.
  3. Voeg de gedroogde abrikozen en de geroosterde amandelen toe en laat het gerecht nog even onafgedekt staan op laag vuur zodat het vocht kan inkoken. Indien nodig kan het geheel wat gebonden worden met maizena.
  4. Verdeel de koriander over de tajine en serveer met couscous of turks brood.
Notities

Tip: voeg 75 gram gedroogde cranberry's toe bij het wellen van de couscous.

Heb je dit gerecht ook gemaakt? Wij zijn erg benieuwd en zouden het leuk vinden als je het met ons deelt!

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Verder lezen Tajine kip en abrikozen

Tajine recept met kabeljauw en venkelknol

Tajine recept met kabeljauw en venkelknol
Tajine met kabeljauw en koriander
Recept Afdrukken
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Tajine recept met kabeljauw en venkelknol
Tajine met kabeljauw en koriander
Recept Afdrukken
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de kabeljauw eerst op smaak met naar eigen smaak wat peper en zout. Leg daarna de bloem neer op een plankje en wikkel de moten kabeljauw er door heen. Klop het overtollig bloem er van af.
  2. Verhit de arachideolie in een (keramische) pan, wanneer deze goed op temperatuur is bak je de moten kabeljauw tot deze goud geel zijn. Pak de stukken hierna uit de pan en zet deze opzij naast het vuur.
  3. Pak nu de tajine en verhit deze met olie. Roer er wat gesneden uitjes, een beetje chili naar smaak, wat knoflook en gember door. Voeg na 5 minuten ook de saffraan, paprika poeder en de geplette venkelzaadjes door. Laat dit ook weer 5 minuten sudderen tot dat alles zacht is.
  4. Voeg dan de ontvelde en grof gehakte tomaten en tomatenpuree toe. Laat kort even meebakken en voeg dan de visbouillon toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. Doe er dan de venkel bij en laat nog eens 30 minuten sudderen, tot de venkel zacht is.
  6. Voeg de gebakken kabeljauw opnieuw toe, samen met de ingelegde citroen. Laat nog tien minuten sudderen. Proef of er nog extra zout of peper bij moet, en werk af met de gehakte koriander.
Notities

Is dit bij jou ook een heerlijk Tajine gerecht geworden? Laat het ons weten in een reactie. Heb je dit gerecht gemaakt, deel het dan met ons! En stuur ons het resultaat op.

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Verder lezen Tajine recept met kabeljauw en venkelknol