Tajine met zoete aardappelen en olijven

Dit is een tajine met smakelijk lamsvlees en zoete aardappelen. Samen met de sterkte van de ui krijg je een heerlijke harmonie tussen de scherpe en zoete smaken.

Wil je een extra pittige tajine? Dan kun je natuurlijk een paar kleine rode pepertjes toevoegen. Het pittige van de pepertjes smaakt erg lekker bij het zachte en zoete van de aardappelen.

Er is genoeg voor iedereen!

Zoals je kunt zien gebruiken we voor deze tajine 1 kilogram lamsvlees, hiermee heb je dus genoeg voor het hele gezin. Dat wordt een hele gezellige maaltijd!

Ben je ook zo dol op aardappelen? Dan zul je deze tajine ook wel lekker vinden!

tajine met zoete aardappelen
Tajine met zoete aardappelen en olijven
Recept Afdrukken
tajine met zoete aardappelen
Tajine met zoete aardappelen en olijven
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Begin met het schillen van de zoete aardappelen en het in stukken snijden van je lamsvlees. Verhit ondertussen de olie in de tajine.
  2. Meng de kruiden en smeer dit mengsel over blokjes lamsvlees.
  3. Snijd nu ook de uien en tomaten.
  4. Het knoflook teentje druk je plat en leg je midden in de tajine.
  5. Als eerste leg je de zoete aardappels in de tajine. Hierna voeg je de uien en tomaten toe, en dan natuurlijk het vlees. Op het laatst voeg je nog wat koriander toe en de groene olijven.
  6. Laat dit alles ruim een uur sudderen, zodat het vlees en de aardappels goed gaar zijn. Als het na een uurtje nog niet klaar is laat het dan nog op laag vuur door sudderen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten

Dit recept voor een tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten is perfect voor een groot gezin, of voor wanneer je bezoek krijgt.

De zoete aardappels geven een onverwacht lekker effect aan je tajine, zo veras je je bezoek zeker. Natuurlijk zitten er ook in deze tajine heerlijke kruiden, waaronder ras el hanout, waardoor je zeker naar meer zal vragen.

Wat smaakt lekker met deze tajine met gehaktballetjes?

Met een verse salade met bijvoorbeeld wat tomaatjes, komkommer en een lekkere dressing maak je je maaltijd helemaal compleet.

 

Ingrediënten voor de tajine
Ingrediënten voor de tajine

Tajine met gehaktballetjes
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Recept Afdrukken
Tajine met gehaktballetjes
Tajine met gehaktballetjes, 2 soorten aardappels en groenten
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Kruid het gehakt met de verschillende kruiden (naar smaak) en maak hier balletjes van.
  2. Snijd de groenten in stukken. De aardappels schil je en snijd je ook in grote stukken.
  3. Giet 300 ml (1,5 glas) water in een kom en voeg hier kruiden naar smaak aan toe. Voeg ook de tomatenpuree toe en meng dit alles goed door elkaar. Je hebt nu je kom saus / jus.
  4. Verwarm wat olijfolie en zonnebloemolie in de tajine op een laag vuurtje.
  5. Wanneer de olie warm is leg je de aardappels in de tajine.
  6. Hierna voeg je de gehaktballen toe.
  7. Om ervoor te zorgen dat je groenten allemaal lekker worden voeg je eerst de wortels toe, dan de paprika, uien en als laatste de tomaten.
  8. Nu kun je je saus / jus toevoegen. Zorg dat het goed verdeelt is over alle groenten, aardappels en gehaktballetjes. Laat dit alles nu 1,5 à 2 uur sudderen op laag vuur.
  9. Wanneer alles goed gaar is leg je de olijven erop en serveer je de tajine met Turks of Marokkaans brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe