Tajine kabeljauw met sinaasappel

Tajine kabeljauw met sinaasappel
Tajine kabeljauw met sinaasappel
Recept Afdrukken
Tajine met de heerlijke vis kabeljauw, met een zoet staartje namelijk sinaasappel.
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Tajine kabeljauw met sinaasappel
Tajine kabeljauw met sinaasappel
Recept Afdrukken
Tajine met de heerlijke vis kabeljauw, met een zoet staartje namelijk sinaasappel.
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 65 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
40 Minuten 15 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Rasp de sinaasappel en schil hem daarna goed af. Snijd de sinaasappel in schijven van ongeveer 1 cm dik.
  2. Doe de groente bouillon, olijfolie, saffraan en 1 eetlepel sinaasappel rasp in de tajine en verwarm deze.
  3. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout, aan beide zijden en leg deze in de hete bouillon. Leg op de kabeljauw de schijven sinaasappel en sluit te tajine.
  4. Afhankelijk van de dikte van de kabeljauw de tajine op middelhoog vuur laten staan tot deze gaar is. Draai de vis eenmaal om als deze bijna gaar is. Dat was in mijn geval na ongeveer 40 minuten
  5. Voeg op het laatst de boontjes en worteltjes toe.
Notities

Dit is lekker met een gepofte, zoete aardappel. Echter ook lekker met gewone oven frietjes, voor de lazy-sunday 😉

Je kunt de groente bouillon ook vervangen door vis bouillon, dit vind ik persoonlijk echter te overheersend.
Naar smaak kun je ook eerst een rode ui en een teentje knoflook fruiten voor het toevoegen van de bouillon.
De saffraan kan ook vervangen worden door een half theelepeltje kurkuma met een snufje kaneel.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Tajine kabeljauw met sinaasappel

Kip kokos tajine

Kip kokos tajine
Kip kokos tajine
Recept Afdrukken
Een leuke tajine variatie met kip en kokos, het uitproberen zeker waard!
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50 Minuten 60 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50 Minuten 60 Minuten
Kip kokos tajine
Kip kokos tajine
Recept Afdrukken
Een leuke tajine variatie met kip en kokos, het uitproberen zeker waard!
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50 Minuten 60 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
50 Minuten 60 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Instructies
  1. Kruid de kip met peper en zout.
  2. De olie samen met de kerrie opwarmen in de tajine, hierin de ui en geperst knoflook teentje aanbraden (ongeveer 10 minuten op middelmatig vuur).
  3. In deze saus de kip blokjes toevoegen en bakken tot ze wit zijn.
  4. Daarna de tomaten, tomatenpuree, suiker en kokosmelk toevoegen. Dit in een gesloten tajine 30 tot 40 minuten laten bakken op klein vuur. (Regelmatig doorroeren)
  5. Op het laatst eventueel wat vers gescheurde blaadjes basilicum toevoegen.
Notities

Lekker met rijst en erwtjes of een frisse salade.
Het is ook mogelijk om een rode paprika of wat courgette blokjes in de tajine toe te voegen.

Bij grotere hoeveelheden gebruik ik ipv een blikje tomatenpuree pasta saus met wat kruiden.

Als ik kokosmelk over heb vries ik dit altijd in. Wanneer je dit in een zakje voor ijsblokjes doet kun je het per kleine portie gebruiken.

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Kip kokos tajine

Kip Tajine met prei

Kip Tajine met prei
Kip Tajine met prei
Recept Afdrukken
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Kip Tajine met prei
Kip Tajine met prei
Recept Afdrukken
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Ingrediënten
Marinade
Tajine
Porties: Personen
Instructies
  1. Roer alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar en laat dit even 5 minuten intrekken.
  2. Snijd de kipfilet door midden en leg de stukken in de gemaakt marinade, laat het geheel 45 minuten in de koelkast staan. (afgedekt)
  3. Warm wat olijfolie op in de tajine en voeg de grove stukken kip toe, en voeg naar smaak wat extra marinade aan de tajine toe. (dit recept heeft el marinade gebruik in de tajine)
  4. Bak de kip wat goudbruin aan de buitenkant en voeg daarna de prei ( in dunne ringen gesneden) en de gesnipperde ui toe.
  5. Hier overheen de bouillon gieten en de tajine sluiten. De tajine ongeveer 1 uur op klein vuur laten sudderen totdat de kip gaar is. Eenmaal omscheppen en nog even laten pruttelen.
Notities

Heb je ooit zelf je eigen Ras el Hanout gemaakt? We zien graag het resultaat en je ervaringen!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Kip Tajine met prei

Tajine kip en abrikozen

Tajine kip en abrikozen
Tajine kip en abrikozen
Recept Afdrukken
Fraai tajine recept voor 3 personen met als heerlijke toevoeging gedroogde abrikozen.
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Tajine kip en abrikozen
Tajine kip en abrikozen
Recept Afdrukken
Fraai tajine recept voor 3 personen met als heerlijke toevoeging gedroogde abrikozen.
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Braad de kipfilet in de olijfolie, voeg de ui, knoflook en specerijen (gemberpoeder, kaneel, ras el hanout, chilipoeder, wat peper en zout) toe. Roer de kip goed en bak dit tot de kip bijna gaar is. Houd bij dit proces de deksel op de tajine. De specerijen naar smaak toevoegen, zelf gebruik ik meestal wat meer dan staat aangegeven.
  2. Voeg de bouillon, honing en boontjes toe. Laat de tajine op laag vuur staan tot de boontjes gaar zijn.
  3. Voeg de gedroogde abrikozen en de geroosterde amandelen toe en laat het gerecht nog even onafgedekt staan op laag vuur zodat het vocht kan inkoken. Indien nodig kan het geheel wat gebonden worden met maizena.
  4. Verdeel de koriander over de tajine en serveer met couscous of turks brood.
Notities

Tip: voeg 75 gram gedroogde cranberry's toe bij het wellen van de couscous.

Heb je dit gerecht ook gemaakt? Wij zijn erg benieuwd en zouden het leuk vinden als je het met ons deelt!

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Tajine kip en abrikozen

Tajine recept met kabeljauw en venkelknol

Tajine recept met kabeljauw en venkelknol
Tajine met kabeljauw en koriander
Recept Afdrukken
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Tajine recept met kabeljauw en venkelknol
Tajine met kabeljauw en koriander
Recept Afdrukken
Een heerlijk gerecht voor 4 personen, met als hoofd ingrediënt kabeljauw en venkelknol. Erg makkelijk te maken aan de hand van de onderstaande instructies;)
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,45 uur 2,15 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de kabeljauw eerst op smaak met naar eigen smaak wat peper en zout. Leg daarna de bloem neer op een plankje en wikkel de moten kabeljauw er door heen. Klop het overtollig bloem er van af.
  2. Verhit de arachideolie in een (keramische) pan, wanneer deze goed op temperatuur is bak je de moten kabeljauw tot deze goud geel zijn. Pak de stukken hierna uit de pan en zet deze opzij naast het vuur.
  3. Pak nu de tajine en verhit deze met olie. Roer er wat gesneden uitjes, een beetje chili naar smaak, wat knoflook en gember door. Voeg na 5 minuten ook de saffraan, paprika poeder en de geplette venkelzaadjes door. Laat dit ook weer 5 minuten sudderen tot dat alles zacht is.
  4. Voeg dan de ontvelde en grof gehakte tomaten en tomatenpuree toe. Laat kort even meebakken en voeg dan de visbouillon toe. Laat het geheel 30 minuten sudderen op een laag vuur.
  5. Doe er dan de venkel bij en laat nog eens 30 minuten sudderen, tot de venkel zacht is.
  6. Voeg de gebakken kabeljauw opnieuw toe, samen met de ingelegde citroen. Laat nog tien minuten sudderen. Proef of er nog extra zout of peper bij moet, en werk af met de gehakte koriander.
Notities

Is dit bij jou ook een heerlijk Tajine gerecht geworden? Laat het ons weten in een reactie. Heb je dit gerecht gemaakt, deel het dan met ons! En stuur ons het resultaat op.

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Tajine recept met kabeljauw en venkelknol