Stoofvlees tajine

Deze tajine is misschien een beetje anders dan je gewend bent. Dit keer laten we de aardappels, wortels, courgette en andere groenten even voor wat het is. Deze stoofvlees tajine is voor iedereen die dol is op lekker mals, goed gekruid vlees. En ookal is deze tajine net wat anders, vergeten we natuurlijk niet de koriander niet. Die hoort en nu eenmaal echt bij!

Het voorbereiden van de tajine duurt niet zo lang. In uiterlijk 20 minuten kun je iets anders in huis doen terwijl je maaltijd aan het sudderen is. Zorg er dus wel voor dat je op tijd begint, want het duur wel 3 à 4 uur om het vlees zo heerlijk mals te krijgen. Maar het wachten is het zeker waard!

 

Stoofvlees tajine
Stoofvlees tajine
Recept Afdrukken
Stoofvlees tajine
Stoofvlees tajine
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Begin met het in blokjes snijden van het vlees.
  2. Meng alle kruiden door elkaar en verdeel deze over het vlees.
  3. Giet een grote scheut olijfolie in de tajine en verhit deze. Wanner de olie goed warm is bak je het vlees hier zo'n 5 minuten in.
  4. Voeg de gesneden ui toe en bak deze samen met het vlees nogmaals 5 minuten.
  5. Voeg nu 400 ml bouillon toe (bewaar de rest). Roer alles goed door elkaar en laat de tajine sudderen op laag vuur met de deksel erop gedurende 3 à 4 uur.
  6. Kijk af en toe of het vlees niet te droog wordt. Is dat wel het geval, voeg dat een scheutje bouillon toe. Is de tajine te vochtig? Dan kun je hem even zonder deksel laten sudderen.
  7. Voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  8. Serveer de heerlijke stoofvlees tajine en strooi er de fijngehakte koriander over.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers

Deze tajine met kip, amandelen, rozijnen, flespompoen en nog veel meer lekkers zit vol met smaak.

Door de pompoen krijg je een gezellig herfstgevoel. Samen vormen de ingrediënten een lekker zoet gerecht, met wat extra bite door de amandelen.

Hoe te serveren?

Om de maaltijd helemaal compleet te maken serveer je deze tajine met vers gebakken brood en eventueel een simpele salade.

tajine met kip
Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers
Recept Afdrukken
tajine met kip
Tajine met kip, amandelen, rozijnen en nog meer lekkers
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Verwarm wat (olijf)olie in de tajine.
  3. Bak de ui en knoflook in de olie. Voeg na een paar minuten de kippenpoten en de helft van de kruiden toe.
  4. Zodra de kip bruin gebakken is voeg je wat water toe, tot de kip iets onder water staat.
  5. Voeg 1 bouillonblokje toe en laat de tajine een half uur pruttelen op laag vuur.
  6. Snijd de aardappels in grote stukken en voeg dit toe aan de tajine. Voeg ook de andere helft van de kruiden toe en het tweede bouillonblokje.
  7. Snijd de pompoen in stukken en voeg deze 10 minuten na de aardappelen toe. Ook de rozijnen en kikkererwten kunnen er nu bij. Laat dit alles 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Ondertussen bak je de amandelen in wat olie in een koekenpan, doe dit tot de geur goed vrij komt.
  9. Wanneer de tajine klaar is serveer je dit rechtstreeks of op een grote schaal. Verspreid de amandelen over het gerecht en serveer met vers brood.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kip Tajine met prei

Kip Tajine met prei
Kip Tajine met prei
Recept Afdrukken
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Kip Tajine met prei
Kip Tajine met prei
Recept Afdrukken
Deze kip tajine met prei en heerlijke kruiden is één van onze favorieten en makkelijk te maken als de marinade éénmaal klaar is 😉
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 60 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 125 Minuten
Ingrediënten
Marinade
Tajine
Porties: Personen
Instructies
  1. Roer alle ingrediënten van de marinade goed door elkaar en laat dit even 5 minuten intrekken.
  2. Snijd de kipfilet door midden en leg de stukken in de gemaakt marinade, laat het geheel 45 minuten in de koelkast staan. (afgedekt)
  3. Warm wat olijfolie op in de tajine en voeg de grove stukken kip toe, en voeg naar smaak wat extra marinade aan de tajine toe. (dit recept heeft el marinade gebruik in de tajine)
  4. Bak de kip wat goudbruin aan de buitenkant en voeg daarna de prei ( in dunne ringen gesneden) en de gesnipperde ui toe.
  5. Hier overheen de bouillon gieten en de tajine sluiten. De tajine ongeveer 1 uur op klein vuur laten sudderen totdat de kip gaar is. Eenmaal omscheppen en nog even laten pruttelen.
Notities

Heb je ooit zelf je eigen Ras el Hanout gemaakt? We zien graag het resultaat en je ervaringen!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Kip Tajine met prei

Tajine met zilverrijst, appel en honing

Tajine met zilverrijst appel en honing
Tajine met zilverrijst appel en honing
Recept Afdrukken
Een zeldzaam zoet tajine recept met zilverrijst, appel en honing
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Tajine met zilverrijst appel en honing
Tajine met zilverrijst appel en honing
Recept Afdrukken
Een zeldzaam zoet tajine recept met zilverrijst, appel en honing
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45 Minuten 60 Minuten
Ingrediënten
  • 100 a 150 Gram Zilverrijs Ik gebruik zilvervliesrijst rijst met noten of meergranen
  • 1 Stuk Appel
  • 0.5 tl Kaneel
  • Snufje Snufje Grof zeezout Voeg naar eigen smaak de zout toe
  • 1 el Boter Ik gebruik zelf roomboter
  • 250 ml Water
Porties: Personen
Instructies
  1. Schil de appel en snijd deze in grove schijfjes.
  2. Zet het water (250ml) in een pan aan de kook.
  3. Laat de boter ( ongeveer een dikke eetlepel) smelten in de tajine
  4. Stop alle ingrediënten in de tajine en giet deze over met het inmiddels kokende water (250ml)
    Tajine met zilverrijst appel en honing
  5. Doe de deksel op de Tajine en laat dit pruttelen tot dat de rijst gaar is, dit recept is voor 2 personen en de rijst is gaar met ongeveer 45 minuten op gemiddeld vuur.
  6. Doe 10 minuten voor het serveren de deksel van de tajine af zodat het overtollige water kan verdampen, schep het gerecht een paar keer om
Notities

Bij het serveren kan nog wat kaneel of suiker over het gerecht gestrooid worden.

Mocht je dit recept ook hebben gemaakt, en beviel het? Laat het ons dan weten in een reactie, of stuur een leuke zelf gemaakt foto naar ons!

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Tajine met zilverrijst, appel en honing

Tajine kip en abrikozen

Tajine kip en abrikozen
Tajine kip en abrikozen
Recept Afdrukken
Fraai tajine recept voor 3 personen met als heerlijke toevoeging gedroogde abrikozen.
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Tajine kip en abrikozen
Tajine kip en abrikozen
Recept Afdrukken
Fraai tajine recept voor 3 personen met als heerlijke toevoeging gedroogde abrikozen.
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Porties Prep Tijd
3 personen 20 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,40 Uur 2,10 Uur
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Braad de kipfilet in de olijfolie, voeg de ui, knoflook en specerijen (gemberpoeder, kaneel, ras el hanout, chilipoeder, wat peper en zout) toe. Roer de kip goed en bak dit tot de kip bijna gaar is. Houd bij dit proces de deksel op de tajine. De specerijen naar smaak toevoegen, zelf gebruik ik meestal wat meer dan staat aangegeven.
  2. Voeg de bouillon, honing en boontjes toe. Laat de tajine op laag vuur staan tot de boontjes gaar zijn.
  3. Voeg de gedroogde abrikozen en de geroosterde amandelen toe en laat het gerecht nog even onafgedekt staan op laag vuur zodat het vocht kan inkoken. Indien nodig kan het geheel wat gebonden worden met maizena.
  4. Verdeel de koriander over de tajine en serveer met couscous of turks brood.
Notities

Tip: voeg 75 gram gedroogde cranberry's toe bij het wellen van de couscous.

Heb je dit gerecht ook gemaakt? Wij zijn erg benieuwd en zouden het leuk vinden als je het met ons deelt!

Eet smakelijk!

Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Lees verder Tajine kip en abrikozen